www.celtom.nl
Product Management

Product Management

Met de Product Management Module van Celtom kunt u uw producten voor in- en verkoop beheren en monitoren. De producten worden ingedeeld onder product groepen. De nummering van uw producten kunt u door het programma laten doen of u kunt uw eigen productnummers gebruiken. Celtom kan voor u een import sjabloon maken zodat u ook het producten bestand van uw leverancier kunt inlezen.


Afbeeldingen

Voor een mooie en aantrekkelijke presentatie van uw producten via uw website koppelt u afbeeldingen aan uw producten. Samen met de korte en uitgebreide omschrijvingen van de producten worden de afbeeldingen automatisch naar uw website gestuurd.


Maateenheden

De maateenheid van een product kunt u zelf bepalen zodat producten in bijvoorbeeld kilo's, grammen, meters, uren, aantallen of elke andere eenheid gebruikt kunnen worden. Binnen één product kunt u ook nog verschillende maten instellen zodat u het product bijvoorbeeld per halve-liter, vaatje, groot/klein bakje of fusten kunt verkopen zonder hiervoor een nieuw product aan te maken.


Product groepen

De producten worden ingedeeld onder product groepen. Hierdoor zijn ze makkelijker terug te vinden bij het ingeven van offertes, bestellingen en facturen. De product groepen vormen tevens de menu's waaronder uw producten op uw website zijn te vinden. Er zijn speciale groepen voor urenregistratie, overige kosten en vrij in te geven teksten.


Producten

Bij ieder product kunnen, naast de maateenheid, de inkoop en verkoop gegevens worden bijgehouden. Naast de normale producten kunnen z.g. tekst-, maat- en herhaal- producten worden gemaakt. Bij het product kunnen verschillende omschrijvingen en omreken factoren worden gegeven als het product in verschillende maten is te leveren. Zo kan een product bijvoorbeeld naast de normale kilo prijs ook per 300 gram, per pond, per klein/groot bakje of per emmer aangeboden worden. Via een omrekenfactor wordt de juiste prijs van de kilo prijs afgeleid.

Ieder product kan voorzien worden van een unieke barcode zodat u een scanner kunt gebruiken bij het maken van de bestellingen of facturen.


Product collecties

Indien u geen gebruik wilt maken van de verdeling van uw producten onder de product groepen menu's op uw website dan kunt u gebruik maken van de product collectie lijsten. Hiermee kunt u de producten onder verschillende menu's onderbrengen, wat met name nodig is als producten bij meerdere categorieën voorkomen.


Producten importeren

Op aanvraag kan Celtom import sjablonen maken van de product bestanden van uw leveranciers. Bij het importen kiest u de leverancier en geeft u de verkoop marge in. Het programma update de producten en berekend de nieuwe verkoopprijzen. De prijzen die u heeft vergrendeld tegen updates worden daarbij uiteraard niet aangepast.


Heeft u producten die specifieke eigenschappen hebben en waarvan u niet zeker weet of deze via het Celtom programma zijn te beheren? Of heeft u andere vragen? Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.